Benny Stessens van Beenhouwerij Stessens in Geel heeft de Kristallen Kroon 2012 gewonnen. Thema van dit jaar was 'Eigen bereide vleessalade'. Benny Stessens maakte de lekkerste.

Benny Stessens uit Geel wint Kristallen Kroon 2012 van Keurslagers
Deze Keurslager maakt de lekkerste vleessalade van het land!

De Kristallen Kroon is de jaarlijkse vakwedstrijd van onze nationale Keurslagers. Telkens weer wordt een product uitgekozen dat tot de toppers van de Keurslagers behoort. Alle Keurslagers – meer dan 200 – maken daarop hun eigen versie van het product en leggen dat voor aan een onafhankelijke jury. Die proeft en beoordeelt de receptuur en het uitzicht waarna eerst de beste vijf en nadien de ultieme laureaat bekroond worden.

Thema 2012: Eigen Bereide Vleessalade

Wie maakt de beste vleessalade van het land?

Dat was de belangrijkste vraag aan de jury die samengesteld was uit een gemengd publiek van 15 vakmensen, consumenten en culinaire specialisten.
Net als bij de vorige edities van de Kristallen Kroon, toen Witte Pensen, Vlaamse Carbonnades, Vleesbrood of Vol au Vent werden beoordeeld, bleek ook nu weer hoe er grote regionale smaakverschillen in ons land bestaan.

Ze bevestigen met die verscheidenheid de grote rijkdom van onze Vlaamse keuken. De Keurslagers pakken elk uit met hun regionaal geïnspireerde smaak zodat hun klanten precies de smaak krijgen die hen zo vertrouwd is.



Winnaar dit jaar werd dus Benny Stessens uit Geel. Zijn vleessalade is gebaseerd op een eenvoudig maar zeer eerlijk recept. Verse ham, een mayonaise waarvan het recept geheim wordt gehouden en een zuivere kruiding.
De mooie kleur en de structuur werden zowel door de consumenten als door de vaklui in de jury erg gewaardeerd, net als de eenvoud van het recept waardoor een zeer lekker product wordt verkregen.



Laureaten :



- Keurslager Marc Buysse uit Sint-Niklaas

- Keurslager Christ De Keukelaere uit Kuurne

- Keurslager Benny Stessens uit Geel

- Keurslager Jean-Marie Roets uit Tielt

- Keurslager Karel Verdoodt uit Willebroek



Winnaar: Keurslager Benny Stessens uit Geel
Stationsstraat 150